Kaunis ja vehreä

Piha puutarha-

kaupunginosassa

Viimeistellyn pihasuunnitelman myötä nautit tarkkaan harkitusta, esteettisestä ja toimivasta pihasta luonnonkauniissa maisemassa. Rakennusten valmiiksi asfaltoidut ja kivetetyt sisääntulopihat ja viimeistellyt pihaistutukset toivottavat niin asukkaat kuin vieraatkin tervetulleiksi.

Vasaramäessa kohtaa kerros- ja pientaloasumisen hyvät puolet aina palveluiden läheisyydestä omaan pihaan. Aluetta on syystäkin luonnehdittu Turun puutarhakaupunginosaksi. Se on tunnettu vehreästä katukuvastaan sekä vehreistä pihoista, joista löytyy niin satoisia omenapuita, nurmialueita että tuuheita pensasaitoja. Vaikka Hammarbacka on yksi alueen harvoista uudiskohteista ja arkkitehtuuriltaan poikkeuksellinen menneiden vuosikymmenten tuotosten keskellä, sen pihat haluttiin suunnitella alueelle tyypillisen tyylin mukaisesti.

Pihasuunnitelmassa on haettu runsasta vehreyttä ja perinteistä puutarhatunnelmaa, kuitenkin moderneilla keinoilla toteutettuina. Pihan hoitamisen on tarkoitus olla kohtuullisen helppoa ja palkitsevaa. 

Takapihoilla kukkivat alkukesällä syreenit ja syyspuolella hortensiat. Omasta omenapuusta voi kerätä satoa ja keväällä pihat heräävät kirsikkapuiden vaaleanpunaisiin suukkoihin.

Talojen sisäänkäyntipihoille haluttiin huomiota herättäviä kasviyhdistelmiä, jotka sijoitettiin istutusaltaisiin sekä matalilla muurikivillä rajattuihin istutusalueisiin. Kasvilajistossa on erilaisia havukasveja ja kestäviä koristepensaita. Kasvillisuuden lisäksi aluetta viimeistellään luonnonkivien ryhmillä ja näyttävällä koristekivipinnalla.  

Tontin rajalle tullaan istuttamaan tuija-aita, joka vuosien saatossa tulee antamaan pihoille näkösuojaa. Talojen väliin sen sijaan on suunniteltu istutusastaat, jotka täytetään moninaisilla kasviyhdistelmillä. Altaan keskeltä nousevat pensaat muodostavat suojaavan aidan, joka päättyy pieneen pihapuuhun ja matalimpana altaassa kasvavat maanpeitekatajat, jotka verhoilevat istutusaltaan katepintaa.

Pihasuunnittelija

Minna
Toivanen

Suunnittelutoimisto
Minna Toivanen Design

Omistaja, perustajajäsen

”Käyttämällä erikokoisia kasveja ja pitämällä mielessä vuodenaikoijen vaihtelun kasvien ulkonäössä, piha pysyy mielenkiintoisena ympäri vuoden.”

– Minna Toivanen